top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

5 tips om uw beleggingspanden te financieren


5 tips om uw beleggingspanden te financieren
Uw beleggingspanden financieren

1. Beoordeel goed de waarde van uw vastgoed

Heeft u nog geen taxatierapport van het beleggingspand? Dat hoeft ook niet. Voor de financieringsaanvraag is een taxatie niet meteen nodig. Wel is het handig om een goede schatting te maken van de waarde (in verhuurde staat) van uw beleggingsobject.


Via het WOZ-waardeloket kunt u de WOZ waarde van woningen kosteloos opvragen. Mijn Kadaster geeft inzicht in de koopsom en aankoopdatum van de laatste koper. Vergelijk ook eens vergelijkbare objecten die zijn verkocht in de omgeving, bijvoorbeeld via Funda, om de waarde van uw beleggingspand goed in te schatten.


2. Eigen inbreng door spaargeld of 'uit de stenen'

Met een eigen inbreng van 20% kunt u al een beleggingspand aankopen. Wij kunnen namelijk een financiering tot 80% op de marktwaarde verzorgen. Heeft u al een beleggingspand in bezit met overwaarde? Dan kunnen we de overwaarde 'uit de stenen' halen en als eigen middelen gebruiken. Zo breidt u dus gemakkelijk verder uit.


3. Alternatief financieren

De financieringsmarkt is sterk veranderd in de afgelopen jaren. Grootbanken financieren steeds minder commercieel vastgoed. Hierdoor zijn er juist nieuwe financierende partijen op de markt gekomen die hierop inspelen. Wees dus niet getreurd als u een afwijzing heeft gekregen bij de bank. Wij hebben talloze alternatieven om een financiering voor uw beleggingspand(en) tot stand te brengen.


4. Snelheid

Bij de aankoop van een beleggingsobject heeft u vaak maar een aantal weken de tijd om een financiering te regelen. In de meeste gevallen moet een taxatierapport worden opgemaakt (door een aangewezen taxateur van de financier). Houdt er rekening mee dat een reguliere financieringsaanvraag minimaal 4 tot 6 weken duurt.


Heeft u sneller een financiering nodig? Wij kunnen een financiering verzorgen binnen 3 werkdagen.


5. Rente

De rente is verschillend per beleggingsobject. Voor woningen zult u in veel gevallen een lagere rente betalen dan voor winkels of kantoorpanden. Dit heeft onder andere te maken met het risico, bijvoorbeeld het risico op leegstand.


De rente wordt ook bepaald door de hoogte van de lening ten opzichte van de marktwaarde. Leent u maximaal, dus 80% op de marktwaarde, dan is de rente hoger dan wanneer u een financiering van 50% op de marktwaarde aanvraagt.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.

Comments


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page