top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

Waarom een investeringshypotheek afsluiten?

Waarom een investeringshypotheek afsluiten? - SLIM Vastgoed Financiering

Zoals dus eerder benoemd kan het noodzakelijk zijn dat u een investeringshypotheek afsluit wanneer u een woning aankoopt. Het is namelijk verboden om zelf in een huis te verhuren wanneer u deze koopt middels een normale hypotheek. Wanneer u een huis koopt met een investeringshypotheek, ook wel verhuurhypotheek genoemd, is dat wel toegestaan. Sterker nog het is zelfs verplicht om uw huis te verhuren wanneer u deze koopt met een investeringshypotheek. Het gaat hierbij overigens wel bij huizen die u wilt verhuren voor permanente verhuur. Niet voor tijdelijke verhuur zoals vakantiehuizen of winkelpanden.


Het antwoord op de vraag “waarom een investeringshypotheek afsluiten” is dus simpelweg omdat dit verplicht is wanneer u een huis aan wil kopen met als doel om te verhuren.


Wat is het verschil tussen een normale hypotheek en een investeringshypotheek?

Buiten het hierboven benoemde verschil zijn er nog meer verschillen tussen een standaard hypotheek en een investeringshypotheek.


Zo betaalt u bij een investeringshypotheek namelijk meer rente dan bij een gewone hypotheek. Hierdoor heeft u dus hogere maandlasten. De reden hiervoor is dat geldverstrekkers een investeringshypotheek zien als een riskantere investering waardoor zij van mening zijn dat een hogere rente toepasselijk is.


Een ander verschil is dat men bij een investeringshypotheek maximaal 50 tot 90% van de woningwaarde in gehuurde staat kunt lenen. Deze woningwaarde in gehuurde staat is een belangrijke term, aangezien deze waarde vaak lager uitvalt dan de waarde van een huis die niet verhuurd wordt.


En als laatste verschil mag u bij een investeringshypotheek de rente niet aftrekken bij de belastingaangifte. Dit mag bij een normale hypotheek wel middels hypotheekrenteaftrek.

Investeren in een huis om te verhuren

Zoals u hierboven kunt lezen komt er nogal wat kijken bij het verhuren van een huis. U dient op de hoogte te zijn van alle regels en dat is niet altijd even eenvoudig. Toch hopen wij dat u dit niet ontmoedigt om de stap naar een huis verhuren te zetten. Wij zijn namelijk van mening dat dit een enorm goede investering is, vooral wanneer u begeleid wordt met goed advies.


Partijen zoals ons zijn er om al uw zorgen en onduidelijkheden weg te nemen. Wij adviseren het hele traject van A tot Z wanneer u daar behoefte aan heeft. Wij zullen altijd onze eerlijke en onderbouwde mening geven die wij uiteraard baseren op jarenlange ervaring in de praktijk.


Bent u benieuwd wat SLIM Vastgoed Financiering voor u kan betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Wilt u uzelf toch nog graag verder inlezen? Bekijk dan eens onze artikelen over het aanschaffen van uw eerste vastgoed als investering of over investeren met de overwaarde van uw huis.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.


Comments


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page