top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

Beleggen in vastgoed of beleggen in iets anders?

Beleggen in vastgoed of beleggen in iets anders? - SLIM Vastgoed Financiering

Er bestaan diverse vormen van beleggen, waaronder beleggen in valuta, goud en vastgoed. Elke beleggingsvorm kent zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel zullen we de voordelen en nadelen van beleggen in vastgoed vergelijken met andere beleggingsmogelijkheden.


Bij SLIM Vastgoed Financiering delen we graag onze kennis over vastgoedbeleggingen en vergelijken deze met alternatieve beleggingsmogelijkheden. Wellicht is beleggen in vastgoed iets voor u.

 

Beleggen in vastgoed

Om beleggen in vastgoed te kunnen vergelijken met andere beleggingsmogelijkheden, moeten we eerst duidelijk maken wat beleggen in vastgoed precies inhoudt. Bij vastgoedbeleggingen investeert u in onroerend goed, zoals huizen of andere gebouwen die vaststaan aan de grond. Het doel is om een hoog rendement te behalen en uiteindelijk meer winst te maken dan u hebt geïnvesteerd.

 

Nadat u een pand bezit, heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt het pand bijvoorbeeld verhuren, waarmee u maandelijks een vast inkomen aan huur verdient. Het is echter belangrijk op te merken dat beleggen in vastgoed niet direct zo winstgevend is als het lijkt; het vergt tijd en is een langetermijninvestering. Daarom is grondige informatievoorziening, of het inwinnen van advies over vastgoedbeleggingen, van groot belang.

 

Beleggingsmogelijkheden

Zoals eerder vermeld, zijn er diverse manieren om te beleggen, waaronder:

  • Valuta

  • Goud

  • Aandelen

  • Crypto


Voor al deze beleggingsmogelijkheden is aanzienlijke kennis vereist. Het beleggen in valuta, goud of crypto betekent investeren in bestaande waarden, waarvan de waarde kan fluctueren op basis van vraag en aanbod.

Beleggen in aandelen is ook een optie, maar de keuze van specifieke aandelen is cruciaal. Aandelenmarkten kennen zowel grote winsten als verliezen, zoals geïllustreerd wordt door historische crashes, waaronder die van 1929, 1987 en 2008.

 

Voordelen van beleggen in vastgoed

In vergelijking met het beleggen in waarden of aandelen is beleggen in vastgoed minder risicovol. Het investeren in tastbare activa, zoals stenen, biedt stabiliteit en een tastbaar bezit. Bovendien genereert investeren in vastgoed een vast maandelijks huurinkomen, wat betrouwbaarder is dan beleggen in abstracte waarden zonder tastbaar bezit.

 

Valkuilen van beleggen in vastgoed

Hoewel beleggen in vastgoed betrouwbaarder kan zijn dan beleggen in waarden en aandelen, brengt het nog steeds risico's met zich mee. Deze risico's kunnen verband houden met extra kosten of de daling van huizenprijzen. Voor een diepere analyse van de nadelen van vastgoedbeleggingen verwijzen we naar ons artikel over de risico’s en het rendement van beleggen in vastgoed.

 

SLIM Vastgoed Financiering – Uw hulp bij beleggen in vastgoed

Als u na het lezen van dit artikel interesse heeft in vastgoedbeleggingen, kunnen wij mogelijk helpen. Beleggen in vastgoed biedt aantrekkelijke mogelijkheden, maar brengt ook risico's met zich mee. Om deze risico's te minimaliseren, is het raadzaam om met een professioneel bedrijf te praten.

 

Heeft u hulp nodig bij vastgoedbeleggingen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij beschikken over uitgebreide kennis op het gebied van beleggen in vastgoed en delen deze graag met u.

 

Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page