top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverDylan van SLIM

Het belang van een goed energielabel

Het belang van een goed energielabel - SLIM Vastgoed Financiering

In de laatste jaren kunnen wij als mens er niet omheen. Het bewust bezig zijn met het milieu. Hierbij wordt vaak gekeken naar verschillende factoren die deze duurzaamheid aangeven. Één van deze factoren is het energielabel. Maar wat houdt een energielabel nou precies in, en wat kan dit betekenen voor uw woning? In dit artikel gaan we dieper in op de werking van een energielabel.

Wat is een energielabel?

Kort gezegd laat een energielabel zien hoe zuinig een product, woning, etc. is. In dit artikel nemen we het energielabel van een woning onder de loep.


Een energielabel bestaat uit de letters: A+++ tot en met G. Deze letters geven aan wat het duurzaamheidsniveau van uw huis is. Hierbij is G het minst duurzaam, dit loopt op naar A+++ wat het meest duurzaam is. Iedereen streeft in deze tijd om zo goed mogelijk om te gaan met het milieu, hier hoort uiteraard duurzaam wonen bij.


Wel is het voor veel mensen de vraag of deze flinke investering ook echt uitbetaald voor de toekomst. Hierbij is het enorm belangrijk om te bekijken wat deze investering voor u gaat betekenen en wat dit kan gaan opleveren.


Wat betekent een goed energielabel voor uw woning?

Niet alleen is het hebben van een goede score op energielabel goed voor het milieu. Dit is ook nog eens goed voor uw portemonnee. Zo stijgt uw huis in waarde bij een beter energielabel. Hoe dichter bij de A+++, hoe beter!


Wanneer we kijken naar de resultaten uit het verleden zien we dat de prijsverschillen per energielabel steeds groter worden. De prognose is ook dat dit in de nabije toekomst niet gaat veranderen en wellicht alleen maar erger gaat worden. Het prijsverschil in woningen met een slechte score op energielabel zijn procentueel goedkoper dan woningen met een goede score. Dit procentueel verschil stijgt met de jaren, hierdoor wordt het steeds aantrekkelijker om uw woning duurzamer te gaan inrichten.


Kosten verbeteren van energielabel

Het duurzamer maken van uw woning is niet goedkoop, hier komen veel verschillende kosten bij kijken. Of deze kosten met de verkoop van uw woning eruit worden gehaald is niet met zekerheid te zeggen. Wel zorgt het duurzamer inrichten van uw woning ervoor dat de maandlasten lager worden, hierbij zou deze investering zich op midden tot lange termijn zeker terug moeten verdienen.


Verder zorgen deze innovaties ervoor dat uw huis aantrekkelijker wordt om te kopen. Veel mensen zoeken de laatste jaren specifiek naar huizen met een goede score op energielabel. Zij kijken hierbij uiteraard naar het milieu, maar zeker ook naar de maandlasten, al zeker nu met de hoge kosten van gas, water en elektra.

 

SLIM Vastgoed Financiering – Uw financiële hulp op maat

Wilt u meer informatie over wat uw energielabel financieel voor u kan betekenen, of wilt u weten hoe u financieel gezien uw woning het beste kunt verduurzamen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bij SLIM Vastgoed Financiering worden enthousiast van het uitpluizen van dit soort berekeningen en helpen u dus graag!


Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met het verduurzamen van hun woning. Wat momenteel ook een hot topic is bij veel mensen is de overbruggingswet van box 3. Hier hebben wij een artikel over geschreven. Lees hier gerust meer over om te weten wat de overbruggingswet van box 3 precies inhoudt.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.


Comments


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page