top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

Banken geen interesse in 'kleine' vastgoedleningen tot €20 miljoen


Vastgoed financiering
Financieringsgat vastgoedleningen tot €20 miljoen

Banken hechten steeds minder strategisch belang aan de financiering van vastgoed. Banken richten zich voornamelijk nog op grote transacties. Het gevolg is dat in Nederland een fors gat ontstaat voor het financieren van vastgoed tussen €5 miljoen en €20 miljoen. Deze conclusie komt naar voren in een rapport van accountants- en advieskantoor KPMG.


KPMG onderzocht in de ‘Property Lending Barometer 2019’ het sentiment onder zeventig Europese banken ten aanzien van vastgoedinvesteringen. Hieruit blijkt dat 60 procent van de Nederlandse banken vastgoedfinanciering strategisch niet belangrijk vindt. Verder blijkt uit het onderzoek dat in de eerste helft van 2019 voor 22 procent minder werd geïnvesteerd in vastgoed door banken, een trend die vorig jaar al zichtbaar was.


Steeds minder banken in Nederland vinden de financiering van vastgoed van groot strategisch belang. En als zij al belangstelling hebben, is dat met name voor het financieren van beleggingsobjecten en veel minder voor het financieren van ontwikkelingsprojecten. De hoogte van de gemiddelde vastgoedinvestering bevestigt de trend. Waar de gemiddelde vastgoedlening in Nederland nog maar twee jaar terug uitkwam op €8 miljoen, is dat nu €23 miljoen. Banken richten zich voornamelijk nog op grote transacties.


Traditionele banken kijken bij het financieren van vastgoed steeds kritischer naar het soort lening en de omvang ervan. Grotere leningen zijn voor banken aantrekkelijker, omdat deze relatief weinig kosten met zich meebrengen en omdat banken vaker delen van de leningen doorschuiven naar bijvoorbeeld institutionele partijen, wat alleen bij grote transacties mogelijk is.


In Nederland treden steeds meer alternatieve financiers toe tot de vastgoedmarkt. Er zijn dus wel alternatieven voor bankfinanciering op de markt aanwezig.


Is uw financieringsaanvraag afgewezen door de bank? Wij gaan verder waar de bank stopt: wij bekijken de financiering van uw vastgoed door te starten bij uw mogelijkheden. Ook voor financieringen van vastgoed tussen de €5 miljoen en €20 miljoen hebben wij mogelijkheden.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.

Comments


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page