top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverDylan van SLIM

Beleggen in vastgoed, de risico’s en het rendement

Beleggen in vastgoed, de risico’s en het rendement - SLIM Vastgoed Financiering

Beleggen in vastgoed is een populaire manier van beleggen. Deze manier van beleggen is alleen niet zo waterdicht als het soms lijkt. Beleggen in vastgoed kan namelijk veel rendementen met zich meebrengen maar kent ook wel risico’s. In dit artikel gaan we deze risico’s en rendementen van beleggen in vastgoed bespreken. Zo kunt u bekijken of deze manier van beleggen bij u past.


Risico’s van beleggen in vastgoed

Uiteraard neemt het beleggen in vastgoed risico’s met zich mee. Het is dan ook van cruciaal belang om goed op de hoogte te zijn van deze risico’s. Hieronder staan een aantal van deze risico’s voor u beschreven.


Marktvolatiliteit

Het eerste risico van beleggen in vastgoed is marktvolatiliteit, ook wel marktschommelingen genoemd. Schommelingen in vastgoed kunnen namelijk invloed hebben op de waarde van uw belegging. Zo kan in slechtere tijden de waarde van uw bezittingen afnemen, dit vanwege de dalende vraag. Hiertegenover staat dat in een goede tijd, de vraag hoger zal zijn. Dan neemt de waarde van uw investering uiteraard ook weer toe.


Rentestijging

Voor grote beleggingen wordt vaak een lening afgesloten. Bij een rentestijging kunnen de kosten van leningen stijgen. Deze verschuiving zorgt ervoor dat uw winstmarge kan afnemen. Het is dan ook van belang om rekening te houden met deze eventuele schommelingen die een impact hebben op uw rendement.


Leegstand

Leegstand is misschien wel het grootste risico van vastgoedbeleggingen. Als je bezittingen niet worden verhuurd, spreek je over leegstand. Hiermee loopt u het risico om inkomsten mis te lopen en misschien tegen extra kosten aan te lopen. Vandaar dat het van groot belang is om de marktvraag goed in de gaten te houden om leegstand te voorkomen.


Onderhoudskosten onverwachte uitgaven

Als investeerder bent u verantwoordelijk voor het onderhoud van uw eigendommen. Eventuele onverwachte kosten kunnen invloed hebben op het rendement van uw belegging. Het is dan ook belangrijk dat u hier rekening mee houdt tijdens het opstellen van een financieel plan. Bij een actieve VVE zal een MJOP (Meerjaren Onderhoudsplan) worden opgesteld waarin staat wanneer welk onderhoud plaats moet vinden en wat de kosten hiervan zullen zijn in de aankomende jaren.


Potentieel rendement

Ondanks dat het beleggen in vastgoed risico’s met zich mee kan brengen, biedt deze manier van beleggen ook een potentieel rendement. Hieronder bespreken wij deze rendementen.


Huurinkomsten

Door middel van vastgoedinvesteringen kunt u een cashflow door middel van huurinkomsten genereren. Huurinkomsten dragen dan ook bij aan het genereren van een consistent rendement, wat zorgt voor een passief inkomen.


Waardestijging

Zoals bij de risico’s al benoemd staat, kunnen de waarden van uw beleggingen stijgen en dalen. Dit blijft een bepaald risico. Wel is uit het verleden gebleken dat door middel van strategische investeringen met een bepaald groeipotentieel, de waardestijging vaak op lange termijn komt opspelen. Hiermee kunt u profiteren van een (forse) groei in vermogen.


Inflatiebescherming

In tijdens van inflatie zien we vaker dat huurprijzen stijgen. Hiermee blijft uw investering waardevast. Dit heeft een voordeel ten opzichte van andere activa, die mogelijk gevoeliger zijn voor inflatoire druk.


Diversificatie

Verder is het beleggen in vastgoed een manier om risico’s te verspreiden. Hiermee voeg je een stukje stabiliteit toe aan je portefeuille. Deze verspreiding kunt u realiseren door naast andere activa ook in vastgoed te investeren. Zo voegt u diversiteit toe aan uw portefeuille, dit wordt ook wel diversificatie genoemd.


Zoals uit de bovenstaande informatie is gebleken, is het van groot belang om goed onderzoek te doen. Goed onderzoek doen is belangrijk om zo de meest realistische blik over een bepaalde belegging te krijgen. Op deze manier kunt u uw kansen op succes vergroten. Buiten het beleggen in vastgoed, kunnen wij u ook meer vertellen over het financieren van projectontwikkelingen. Hier hebben we een blog over geschreven op onze website.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.


Comentários


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page