top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverMarloes van SLIM

Hypotheek voor een tweede huis om te verhuren - Hoe regelt u dat?

Hypotheek voor een tweede huis om te verhuren, hoe regelt u dat? - SLIM Vastgoed Financiering

Een hypotheek voor een tweede huis, om deze dan te verhuren. We zien het steeds vaker. Logisch uiteraard aangezien iedereen tegenwoordig toch wat met zijn of haar spaargeld wil doen. We weten inmiddels dat het houden van geld op een spaarrekening alles behalve goed voor het spaargeld is. Als creatieve belegger gaat iedereen dan vaak op zoek naar alternatieven. Nu heeft bijna iedereen die over beleggen nadenkt ook wel nagedacht over beleggen in vastgoed.


Beleggen in vastgoed staat namelijk al decennia bekend als een van de beste manieren om middels een relatief laag risico een hoog rendement te behalen. Daarnaast genereert het ook nog eens passief inkomen via de huur die gerekend wordt. En als kers op de taart is de hypotheek rente momenteel ook nog op een historisch laag percentage. Allemaal zaken die het wellicht interessanter maken om een hypotheek af te sluiten voor een tweede huis. Maar wat is er financieel allemaal nodig om een hypotheek af te kunnen sluiten voor het kopen van een tweede huis. Daarbij helpen we u graag!


Wat zijn de voordelen van het verhuren van een tweede huis?

Bij veel geldverstrekkers wordt er niet duidelijk gekeken naar de voordelen die het verhuren van een tweede woning me zich mee brengt, waardoor de mogelijkheden altijd relatief beperkt zijn. Bij SLIM bekijken we de zaken slimmer. Allereerst zetten we altijd de voordelen van het verhuren van een tweede huis op een rij. Dit zijn er wellicht meer dan u denkt:

  • Het rendement op uw vermogen is veel groter dan wanneer u spaart;

  • De verhuur van de woning levert een stabiele inkomstenbron op;

  • Uw extra inkomsten vallen in box 3, wat u fiscaal voordeel oplevert door het heffingsvrije vermogen binnen deze box van 50.000 euro (of 100.000 euro met een fiscale partner).

Wij zien deze voordelen op dagelijkse basis werkelijkheid worden binnen ons netwerk, waardoor we iedereen willen stimuleren om te beleggen in vastgoed. In onze ogen zou dit voor iedereen die het zich kan veroorloven een goede stap zijn.


Verder kan het starten met de verhuur van een tweede woning ook een interessante eerste stap zijn voor het starten van een vastgoed beleggingsportefeuille. Hierbij kan het uiteraard om huizen gaan, maar ook bedrijfspanden kunnen interessant zijn. Hierbij helpen wij ook vaak mensen waarbij het niet gelukt is om de bank te overtuigen van de ideeën die ze op papier hebben gezet. Wij bekijken uw ideeën dan altijd graag nog eens om te kijken wat er eventueel nog mogelijk is.


Hypotheek voor een tweede huis afsluiten

Wat we vaak zien bij de financiering van een tweede huis of bijvoorbeeld een bedrijfspand is dat er vaak niet goed gekeken wordt naar de voordelen die deze investering met zich mee brengt. Wanneer wij een hypotheekaanvraag doen houden wij alle bovenstaande voordelen in ons achterhoofd, en daarnaast kijken we bijvoorbeeld ook naar de mogelijke waardestijging van uw beleggingspand in de berekening van uw hypotheek. Hierbij is bij ons meer mogelijk dan bij de grootbank.


Wanneer wij deze berekening voor u maken, bieden wij u daarna een overzicht van mogelijke financierders van de hypotheek. We hebben inmiddels een groot netwerk aan financierders opgebouwd, en daaruit matchen wij u aan de financierder die het beste bij deze situatie past. Zo hebben we voor iedere situatie een passende oplossing! Wij lopen graag samen met u door het hele proces heen zodat onze adviseurs een zo goed mogelijk advies kunnen doen.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.


Comentários


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page