top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

Kabinet gaat vastgoedbeleggers niet weren van woningmarkt


Beleggingspanden
Investeren in vastgoed

Het kabinet gaat vastgoedbeleggers niet weren van de woningmarkt, schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Na onderzoek van het Kadaster en de Universiteit van Amsterdam naar de invloed van particuliere beleggers op de woningmarkt concludeert de minister dat dit geen toekomstbestendige oplossing is.


Het kabinet deed onderzoek naar de vraag of toenemende beleggingen in woningen leiden tot hogere huur- en koopprijzen. In de onderzochte regio's Utrecht, Rotterdam, Groningen, Eindhoven, Den Haag en Amsterdam maken beleggers 20 procent uit van het totale aantal kopers. In heel Nederland gaat het om gemiddeld 15 procent.


In de onderzochte regio’s is de invloed van particuliere investeerders op prijzen te merken als in een buurt minimaal 10 procent van de woningen die in de verkoop stonden door beleggers zijn gekocht. In dat geval zijn woningen ongeveer 3 procent duurder dan in buurten waar geen woningen door beleggers zijn gekocht. Waar 25 procent door beleggers wordt gekocht zijn woningen zelfs zo'n 11 procent duurder.


Volgens de onderzoekers kan het prijseffect ook liggen aan de aantrekkelijkheid van de buurt. In wijken waar niet alleen interesse is van gewone huizenkopers, maar ook van particuliere investeerders is de vraag groter. En dat terwijl het aanbod nauwelijks stijgt.


Volgens de minister zijn vastgoedbeleggers nodig voor een gezonde woningmarkt. Zij zorgen voor kapitaal om nieuwbouwwoningen te bouwen. Meer bouwen is uiteindelijk de structurele oplossing.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.

Comentarios


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page