top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

Uitleg over de Interest Coverage Ratio (ICR)

Interest Coverage Ratio (ICR)

Tegenwoordig krijgen we steeds vaker de vraag wat ICR inhoudt. ICR is het Interest Coverage Ratio. In dit artikel gaan we ICR nader toelichten! Zo kunt u op een zo geïnformeerd mogelijke manier een volgende stap maken die bij uw vastgoed investering past.


Wat betekent Interest Coverage Ratio?

ICR oftewel Interest Coverage Ratio wordt in het Nederlands het rentedekkingsratio genoemd. Dit ratio geeft weer in welke hoedanigheid u de rentelasten van uw hypotheek kunt betalen. Oftewel, bent u in staat om de rente terug te betalen van de betreffende financiering op basis van de huurinkomsten.


Is uw ICR hoog, dan staat u er financieel gunstig voor. Terwijl hier tegenover staat dat als uw ICR kleiner dan 1 is, dat u de rentelasten niet kunt betalen. Kort gezegd is dit ratio dus een berekening waarop u kunt zien hoe uw financiële status ten opzichte van de rentelasten ervoor staat.


Waarom Interest Coverage Ratio?

De ICR wordt berekend door het bedrijfsresultaat te delen door de rentelasten. Mocht hier 2 uitkomen dan wil dat zeggen dat u in staat bent om uw rentelasten 2 keer terug te betalen. Bij 1,5 is dat 1,5 keer, etc. Door dit te weten kunt u precies zien of u in staat bent de lasten te dragen voor een bepaalde hypotheek of juist niet. Financieel advies is dan ook belangrijk.


Veel vastgoedfinanciers hanteren een ondergrens van 1,25. Hoe hoger de ICR hoe groter de kans op een financiering tegen betere voorwaarden. Bij een lagere ICR kan er soms worden afgeweken van het acceptatiebeleid van de financier. Dit is mede afhankelijk van factoren zoals het type van de investering en goede, cijfermatige onderbouwingen kunnen hier ook invloed op hebben. De stijgende rente en dalende huurinkomsten hebben een negatieve invloed op de ICR. We zien dan ook dat door de huidige rentestand de maximale financiering een stuk lager is. Wanneer de rente gaat dalen, kan er weer meer geleend worden.


Wist u dat wij bij SLIM Vastgoed Financiering ook financieel advies geven? Wij helpen mensen graag bij het krijgen van de beste adviezen op het gebied van vastgoed investeringen. Dit is vaak een moeilijk onderwerp om over te praten. Door onze experts maken wij dit een stuk makkelijker.


Uw financieel adviseur

Wij bij SLIM Vastgoed Financiering beschikken over een team met allemaal ervaren en gepassioneerde adviseurs. Hierbij is het voor ons belangrijk dat we iedereen een eerlijk advies kunnen geven waar ze ook echt wat aan hebben. Wilt u meer weten over rendementen, hypotheken, investeringen of u wilt praten over andere financiële zaken waar wij mee kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op en plan een vrijblijvend gesprek in. Samen gaan wij bekijken wat echt bij u past.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.


Comments


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page