top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

Van kantoorruimte naar appartementen


Transformatie kantoorruimte naar appartementen
Van kantoorruimte naar appartementen

We hebben de laatste jaren een tendens gezien van het ombouwen van lege kantoren naar appartementen. Door leegstand van veelal oude kantoorpanden en de krapte op de huizenmarkt zijn veel gemeentes positief geweest tegenover de plannen van vastgoedbeleggers en ontwikkelaars om kantoorpanden te transformeren naar appartementen.


Het transformeren van kantoren naar appartementen is om een aantal redenen interessant geworden:

  • De vierkantemeterprijs van woningen is drastisch gestegen in de afgelopen jaren, dat ombouwen erg rendabel is geworden.

  • Er wordt een bijdrage geleverd aan de reductie van woningtekort.

  • De leegstaande kantoren krijgen een nieuwe bestemming binnen bestaande wijken.

  • Het draagt bij aan het verduurzamen van de bebouwde omgeving. Een kantoorgebouw met label D wordt bijvoorbeeld getransformeerd tot een appartementencomplex met label A.


Waar dient u rekening mee te houden?

Informeer bij de gemeente of zij positief staat tegenover de transformatie naar woningen.

Als de gemeente het plan goedkeurt, dan verleent zij een omgevingsvergunning. Wat is de totale begroting voor de transformatie? Welke investering is nodig en hoe zijn de kosten opgebouwd. Een projectontwikkelaar helpt u hierbij.


En hoe financiert u de aankoop en transformatie van het kantoorpand? Wij helpen u daar graag bij. Door ons uitgebreide netwerk van financiers bieden wij verschillende mogelijkheden.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.

Comments


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page