top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

Vastgoedbeleggers buiten Randstad behalen hoogste rendement


Investeren in vastgoed buiten de Randstad

Nog nooit werd in Nederland zoveel in vastgoed geïnvesteerd. In totaal werd vorig jaar ongeveer 8,5 miljard euro gestoken in Nederlands vastgoed. In 2018 ging het om 8 miljard euro.


Opvallend is dat vastgoedinvesteringen het meest opleveren buiten de Randstad. Volgens onderzoek van Colliers worden de hoogste rendementen - de huurinkomsten in verhouding tot de aanschafprijs - niet in Amsterdam en Utrecht behaald, maar in Venlo, Súdwest-Fryslân, Emmen en Heerlen. In deze gemeenten liggen de te behalen rendementen tussen de 5 en 5,5 procent.


De huurinkomsten in verhouding tot de aankoopprijs liggen in deze plaatsen bijna twee keer zo hoog als in Amsterdam. Wel is er meer risico op leegstand en een lagere groei van de jaarlijkse huurprijs. Ook stijgen de woningprijzen minder hard dan in de hoofdstad.


In Haarlem, Haarlemmermeer en Westland is het risico voor vastgoedbeleggers het laagst vanwege de toenemende vraag naar huurwoningen. In de regio Haaglanden is dat anders, waar het huisvestingsbeleid ervoor zorgt dat er minder in woningen wordt belegd. Beleggers trekken zich terug uit gemeenten die streng beleid voeren op de woningmarkt.


Vastgoedinvesteerders weten de hoofdstad ondanks de oplopende huurprijzen en strengere regels nog steeds te vinden. Beleggers betalen in Amsterdam nog steeds het meest voor een woning, gevolgd door Utrecht en Amstelveen. In de eerste drie kwartalen van 2019 werd in Amsterdam in totaal 715 miljoen euro in woningen geïnvesteerd.


Naar verwachting zal het investeringsvolume volgend jaar met 20 tot 30 procent afnemen. Door de stikstofdiscussie en het beperkte aantal bouwlocaties in grote steden komen er minder huurwoningen op de markt.


Wil u investeren in een beleggingspand buiten de Randstad? Wij verzorgen financieringen van vastgoed in heel Nederland, van grote stad tot kleine kern. Ook voor de financiering van recreatiewoningen en short stay verhuurwoningen hebben wij mogelijkheden.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.

Comments


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page