top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

Verduurzamen woningen voor vastgoedbeleggers


Verduurzamen met zonnepanelen

Als belegger in vastgoed bent u altijd op zoek naar manieren om waardevermeerdering van uw woningen te realiseren. Nu is er al een tijd steeds meer aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing op de woningmarkt. Zeker sinds een jaar of tien worden er meer en meer inspanningen gedaan om woningen te verduurzamen. Hoe duurzamer een woning namelijk wordt, hoe waardevaster de woning is en dus een hoger rendement oplevert voor vastgoedbeleggers. Zeker wanneer het doel is om woningen te kopen en vervolgens te verhuren, is dit een zeer interessante kwestie.


Vastgoedbeleggers zijn meer bezig met het verduurzamen van hun bijna 500.000 woningen dan soms wordt gedacht. Dat concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving na onderzoek onder woningbeleggers. De voornaamste redenen voor het duurzamer en energiezuiniger maken van woningen zijn verhoogde verhuurbaarheid, waardebehoud en om te anticiperen op toekomstige aanscherpingen van beleid.


Vaak werd gedacht dat particuliere verhuurders vooral zouden investeren in duurzaamheid als het genoeg punten oplevert om de woning met heel hoge huren in de vrije sector te verhuren. Veel gereguleerde particuliere huurwoningen hebben echter al meer dan genoeg zogeheten WWS-punten om in de vrije sector verhuurd te mogen worden.


Hoe een woning verduurzamen? Een woning verduurzamen is op verschillende manieren mogelijk. Zo kan het heel goed zijn dat sommige onderdelen al optimaal geregeld zijn. Kijk dan naar de gedeeltes waar nog winst te behalen valt. We hebben het dan over de volgende punten:


Isolatie: Hoe beter een woning geïsoleerd is, hoe minder energie er onnodig verloren gaat. Veel woningen lijken goed geïsoleerd, maar met de kennis van nu is er vaak nog altijd flink ruimte voor verbetering.


Ketel: Zeker ketels die al wat ouder zijn, zijn erg inefficiënt. Ze zijn een grote bron van onnodige energiekosten. Het vervangen van een ketel is een eenmalige investering waar u tot ver in de toekomst iets aan hebt.


Zonnepanelen: Zonnepanelen worden met de dag goedkoper en populairder. Een goede manier om een woning te verduurzamen.


Warmtepomp: Ook de warmtepomp is steeds vaker een energiebesparende keuze. Deze werkt op elektriciteit en is daardoor een erg groene keuze.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.


Comments


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page