top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

Projectontwikkeling financiering

Projectontwikkeling financiering - SLIM Vastgoed Financiering

Als investeerder bent u altijd opzoek naar manieren om geld te investeren. In dit artikel gaan we samen met u kijken naar een minder bekende manier van investeren. Hierbij gaat het om de financiering van een projectontwikkeling. Dit is een financiering op het gebied van vastgoed. Maar wat is een projectontwikkeling eigenlijk precies en waarom is juist deze manier van investeren zo interessant?


Wat is een projectontwikkeling?

Een projectontwikkeling is zoals de naam al zegt het ontwikkelen van een bouwproject. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bouwen van appartementen, kantoren en bedrijfspanden. Hiermee wordt er toegevoegde waarde aan een locatie toegevoegd. Uiteindelijk kunt u het bouwproject gaan verkopen of verhuren. Dit is de keuze van de eigenaar van de projectontwikkeling.


Bij een projectontwikkeling brengt u drie verschillende pijlers bij elkaar om een bouwwerk te realiseren. Hierbij gaat het om: grond, geld en gebruikers. Deze drie pijlers zorgen er uiteindelijk voor dat er een projectontwikkeling gerealiseerd kan worden. De grond is er nodig om op te bouwen, geld is er nodig om te kunnen bouwen en als laatste zijn er gebruikers nodig die van uw geïnvesteerde bouwwerken gebruik gaan maken. Denk aan: kopers of huurders van de huizen.


Als investeerder van een projectontwikkeling draait het met name om de pijler geld. U bent namelijk degene die een projectontwikkeling financiert. In ruil hiervoor krijgt u een stuk van het project of een deel van de winst bij verkoop.


Risico's

Bij de financiering van een projectontwikkeling komen er wel verantwoordelijkheden en risico’s kijken. Zo bestaat er een marktrisico, prijsrisico en ontwikkelingsrisico. Hieronder staan deze risico’s kort beschreven:

  • Zo is er een marktrisico. Deze heeft betrekking op de mogelijke marktomstandigheden tijdens een ontwikkelproces van langere duur. Dit houdt in dat woningen niet tegen een lagere prijs verhuurd mogen worden dan is afgesproken, ook mogen huizen niet tegen een tegenvallende prijs worden verkocht.

  • Dan is er nog een prijsrisico. Dit risico is voor de bouw van de projectontwikkelingen. Van tevoren worden hier inschattingen gedaan over de eventuele kosten. Mochten deze kosten hoger uit komen te vallen, dan is dat het risico van het vak. Hier zal u als investeerder ook voor moeten opdraaien.

  • Als laatste is er nog de ontwikkelingsrisico. Hierbij gaat het met name over de vertraging of tijdelijke staking van het bouwproject door een bestemmingsplan die niet gewijzigd kan worden of een bouwvergunning die niet wordt verleend. Hier zal u als investeerder ook rekening mee moeten houden.

Deze risico's kunnen uiteraard de bouw van uw investering vertragen. Dit kan heel vervelend zijn. Maar met name de kosten zijn hier vervelend. Als investeerder hoop je nooit dat een bouw veel duurder uit gaat komen. Dit zijn de grotere risico's die een projectontwikkeling met zich meebrengt.


Waarom projectontwikkeling?

Uit bovenstaande alinea’s lijkt het alsof projectontwikkelingen meer zorgen dan plezier met zich meebrengen. Dit is helemaal niet waar! Projectontwikkelingen zijn juist hele leuke investeringen om te doen. Hieronder zullen wij uitleggen waarom juist dit zo leuk is.


Buiten dat u alleen het geld investeert, bent u bij het realiseren van projectontwikkelingen mede betrokken bij het bouwproces. Zo kunt u mede bepalen wat waar geplaatst wordt. Uiteraard is dit allemaal in samenspraak met iedereen die in dit proces betrokken is. Hiermee kunt u veel van uw creatieve ideeën kwijt in het bouwen van uw project.


Verder is vastgoed een ‘tastbaar product’. U kunt zelf zien waar u in hebt geïnvesteerd. Vaak vinden mensen het namelijk interessanter om te investeren in ‘tastbare producten’ dan online producten. ‘Tastbare producten’ kunt u dan ook gewoon in het echt bekijken, niet alleen maar via een schermpje. Dit maakt het investeren in projectontwikkelingen zo speciaal en leuk. Verder kunt u hier een stukje van claimen, dit maakt het alleen maar nog tastbaarder.


SLIM Vastgoed Financiering: uw hulp bij investeringen

Denkt u net als ons dat projectontwikkelingen leuk en vooral rendabel kunnen zijn om in te investeren? Wellicht kunnen wij dan iets voor u betekenen. Wij bij SLIM weten alles over alle soorten vastgoedinvesteringen. Wij willen u dan ook maar al te graag helpen bij het investeren in projectontwikkelingen. Voor meer informatie mag u gerust contact met ons opnemen.


Of bent u opzoek naar andere vastgoedfinancieringen? Geen probleem! Wij hebben op onze site een artikel geschreven over vastgoedfinanciering voor particulieren. Neem hier gerust een kijkje.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.


Comments


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page