top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

Huizenprijzen blijven stijgen, hypotheekrente daalt


Huizenprijzen blijven stijgen
Prijzen koopwoningen blijven stijgen

De prijzen van koopwoningen blijven stijgen. In november lagen de prijzen 5,8 procent hoger dan een jaar eerder en daarmee bereikten ze opnieuw een record. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.


Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen. In juni 2013 werd een dieptepunt bereikt door de wereldwijde kredietcrisis. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Vergeleken met het dal in juni 2013 lagen de prijzen in november ruim 40 procent hoger, zo blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster. 

Volgens het Kadaster werden in november 18.346 woningen verkocht. Dat is iets meer dan een jaar eerder. Tot en met november dit jaar zijn 196.022 woningen verkocht. Dat is 1,5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.


Een mogelijke verklaring voor de stijging van huizenprijzen zijn de aanhoudende krapte op de woningmarkt en de dalende hypotheekrentes. De hypotheekrentetarieven zijn de afgelopen maanden gedaald. Naar verwachting zet deze trend door in 2020. Een lage rente betekent dat huizenkopers meer te besteden hebben.


Economen hebben eerder voorspeld dat ook volgend jaar de huizenprijzen zullen blijven stijgen. De prijsstijging zal wel lager zijn, omdat het vertrouwen in de woningmarkt is afgenomen en de verslechterde betaalbaarheid van huizen. 


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.

Comments


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page