top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverMarloes van SLIM

Investeren met overwaarde van uw huis

Investeren met overwaarde van uw huis - SLIM Vastgoed Financiering

Investeren met de overwaarde van uw huis, het is iets wat u de laatste tijd vast meer en meer gehoord hebt. Overwaarde is op dit moment namelijk ontzettend relevant. Maar wat is het nu precies?


Wat is overwaarde van een huis?

Heel simpel gezegd is de overwaarde van uw huis het verschil tussen de huidige waarde van uw huis en de resterende hypotheekschuld die u nog moet aflossen. Om een voorbeeld te gebruiken; wanneer uw huis 500.000 euro waard is en u nog 300.000 euro op uw hypotheek moet aflossen, dan heeft u een overwaarde van 200.000 euro. Maar wat kunt u nu met deze overwaarde?


Investeren met overwaarde van mijn huis, hoe doe ik dat?

U kunt investeren met de overwaarde van uw huis. Maar hoe werkt dat precies? Overwaarde is namelijk niet een bedrag dat u op de bank heeft staan. Het geld zit letterlijk in het huis en dat kunt u er niet zomaar uithalen zonder uw huis te verkopen. Daar zijn gelukkig oplossingen voor.


Bijvoorbeeld de overwaarde van uw huis opnemen door de hypotheek bij de huidige geldverstrekker op te hogen. Als dit niet mogelijk is, dan kan door middel van een herfinanciering, een nieuwe (hogere) hypotheek worden afgesloten op de woning. De huidige hypotheek wordt in dat geval afgelost.


Het is aannemelijk dat wanneer u uw huis al langere tijd bezit, dat u overwaarde heeft op uw huis. De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren namelijk ontzettend hard gestegen. Ook als u minder lang uw huis bezit kan het zijn dat u overwaarde op uw huis heeft.


Investeren in vastgoed met uw overwaarde

Afhankelijk van hoeveel overwaarde u op uw huis heeft, kunt u dit gebruiken om een nieuwe investering te maken in vastgoed! Vastgoed is nog altijd een ontzettend populaire en relatief veilige investering. De huizenprijzen stijgen nog altijd en wanneer u het juiste pand op de juiste locatie koopt, dan kunt u het pand eenvoudig verhuren. Daarmee verdient u op maandelijkse basis een inkomen dat u dan weer kunt gebruiken om leuke dingen van te doen.


Daarbij kan het natuurlijk ook zo zijn dat wanneer u een pand in een opkomende buurt of bedrijventerrein koopt, u over 10 of 20 jaar uw pand met veel winst kunt doorverkopen. Wanneer de omgeving rondom een pand zich namelijk ontwikkelt op het gebied van infrastructuur, type woningaanbod en algehele omgeving dan worden de panden en huizen die in die omgeving staan vaak snel meer waard. Hierdoor kunt u niet alleen via huuropbrengst een goed rendement uit uw investering halen, maar ook via de potentiële verkoop of opname van de overwaarde van uw huis.


Investeringsadvies over uw vastgoed

SLIM Vastgoed Financiering helpt u graag met het selecteren en financieren van dergelijke panden of woningen. Onze adviseurs lopen het proces van A tot Z met u door, en zorgen dat al uw vragen beantwoord worden. Wij hebben veel ervaring in de vastgoedmarkt en helpen u graag verder met deze kennis. Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft over investeren met de overwaarde van uw huis of andere vastgoed gerelateerde zaken.


Wilt u nog niet investeren met de overwaarde van uw huis, maar wilt u wel graag beginnen investeren in vastgoed? Neem dan eens een kijkje bij ons artikel over investeren in uw eerste beleggingspand. Hier leggen wij uit hoe u het beste aan de slag kunt gaan met uw eerste vastgoed investering.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op.


Comments


 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page