top of page

 

OP DE HOOGTE

De financiële sector, beleggingspanden en economie.

  • Foto van schrijverOlaf van SLIM

Meer aanvragen voor een verhuurhypotheek dan voor de coronacrisis


Toename van aanvragen voor de verhuurhypotheek

De laatste maanden hebben wij meer aanvragen voor de verhuurhypotheek ontvangen dan voor de coronacrisis. Zowel ervaren vastgoedbeleggers als starters hebben het volste vertrouwen in de woningmarkt.


Begin van de coronacrisis

In het begin van de crisis zagen we dat hier en daar beleggers uit de markt stapten. Met name beleggers in woningen die verhuurd werden aan expats. Er kwamen ineens meer vastgoedobjecten vrij van mensen die snel wilden verkopen. Daarnaast was er een groep kopers die een sterke prijsdaling verwachtte en dan zouden gaan toeslaan. Financiers werden tegelijkertijd terughoudender met het verstrekken van de verhuurhypotheek. De rentes gingen omhoog en de maximale financiering werd verlaagd.


Inhaalslag

Dat was echter van korte duur. Europa werd het hardst getroffen in mei door de verschillende corona maatregelen. Maar de prijsdalingen bleven uit en financiers hebben de tijdelijke beleidsaanpassingen weer grotendeels teruggedraaid. In juni was het beleggingsvolume alweer bijna verdubbeld ten opzichte van mei, en inmiddels is de vraag naar financieringen zelfs groter dan voorheen. Er is een blijvend tekort aan huurwoningen en ook de bouwplannen van de aankomende 10 jaar bieden geen oplossing voor het woningtekort. Hierdoor blijven vastgoedbeleggers het vertrouwen houden om te investeren in de woningmarkt.


Particuliere kansen

En terwijl de economie nog langzaam probeert op te krabbelen is bij de vastgoedbeleggingen alles alweer bij het oude. Steeds meer particulieren nemen hun plaats in op de vastgoedmarkt. Door de lage rente is het kopen en verhuren van een woning voor veel mensen interessanter dan hun geld op een spaarrekening laten staan. En het resulteert in een stabiele inkomstenbron.


Daar komt bij dat er veel meer mogelijkheden zijn gekomen om de aankoop voor een groot deel met een verhuurhypotheek te financieren. Maar zelfs als je voldoende middelen hebt, blijft vastgoed aankopen met een financiering het meeste rendement opleveren. Benieuwd hoe dat zit? Kijk voor een simpele berekening dan even naar een eerder artikel van ons.


Een passende verhuurhypotheek

Er zijn veel verschillende aanbieders van verhuurhypotheken en dus veel mogelijkheden om te investeren in vastgoed. Wij helpen graag om een passende verhuurhypotheek voor u te verzorgen. Bent u een ervaren vastgoedbelegger of wilt u juist starten met het opbouwen van een vastgoedportefeuille? Wij begeleiden u hierbij graag verder.


Contact opnemen

Dit is SLIM. Geen uitdaging gaan wij uit de weg. Wij helpen met een succesvolle financiering voor beleggingspanden. Neem vandaag nog contact met ons op. 

DIT IS SLIM.

Financiering van uw vastgoed.

SLIM Vastgoed Financiering houdt zich bezig met het begeleiden van klanten in ruime zin bij het proces van het kopen van vastgoed, adviseren van klanten over financiering en bemiddelen bij de totstandkoming van een vastgoedhypotheek. SLIM Vastgoed Financiering B.V. is statutair gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 te Amsterdam. Ingeschreven in het KVK-handelsregister onder nummer 74818635 en in het register van de AFM onder nummer 12048391.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe wij kunnen helpen. Gewoon goed geregeld!

Wij hebben slechts één missie: om het meest succesvolle, creatieve en uitdagende adviesbureau in Nederland te zijn. Met een frisse blik kijken wij naar de behoeften van onze klanten. En ontwikkelen op maat gemaakte strategieën voor de financiering van beleggingspanden. Lees meer over onze diensten.

bottom of page